Contact

(+4) 0723 655 558

Trimite-ne un email!

Detalii Contact:

Mesaj:

Mesajul a fost trimis cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Calatorie

Suma Asigurata: RON

Contact:

Calatoria

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Auto

Contact:

Detalii Autovehicol:

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Accidente

Nivel Suma: RON

Contact:

Ai folosit tutun sau produse cu nicotina in ultimele 12 luni?

Da, am folosit Nu, nu am folosit
Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Locuinta

Locuinta ta:

Contact:

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.
Asigurare de locuinte

Asigurare de locuinte.

Casa ta – locul care te defineste si te relaxeaza,
unde te simti in siguranta si esti alaturi de cei dragi.

Asigurare de locuinte

Casa ta – locul care te defineste si te relaxeaza, unde te simti in siguranta si esti alaturi de cei dragi.

Scopul asigurarii locuintei este de a repara daunele produse locuintei tale si de ati reda aceleasi conditii si confort pe care le ai avut inainte de producerea daunei, atat timp cat dauna s-a produs din cauza unui risc asigurat.

Tot asigurarea locuintei poate acoperi si raspunderea pe care tu o ai pentru actiunile tale fata de vecini – in special este vorba de daune produse ca urmare a inundatiei, incendiului sau exploziei.

Avand in vedere ca locuinta ta nu este goala este important sa protejezi si ceea ce contine ea. Pentru aceasta protectie fiecare asigurare de locuinta are si o sectiune pentru asigurarea bunurilor.

Incepand cu anul 2011 asigurarile de locuinte au devenit obligatorii pentru toti proprietarii de locuinte din Romania. Poti alege o polita obligatorie PAID si o polita de asigurare facultativa a locuintei, in functie de cat de bine vrei sa te protejezi.

Este important de stiut ca aceasta asigurare obligtorie acopera doar 3 riscuri catastrofale si doar in limita unei sume de maxim 20.000 eur.

Daca vrei sa fii asigurat mai mult decat cu aceasta asigurare obligatorie, trebuie sa ai in vedere ca valoarea reala a locuintei tale, este esentiala, iar nedeclararea unei valori corecte poate duce la diminuarea despagubirilor platite in cazul unei daune.

Elemente esentiale pentru asigurarea locuintei

Fransizele – reprezinta partea dintr-o dauna suportata de catre beneficiarul asigurarii. In general asiguratorii ce activeaza pe piata de profil din Romania nu practica fransize pentru produsele de asigurare a locuintei. In unele cazuri mai sunt folosite fransize procentuale pentru riscul de cutremur sau fransize relativ mici pentru riscuri frecvente.

Prima de asigurare – reprezinta pretul ce trebuie achitat pentru incheierea politei de asigurare a locuintei si variaza de la asigurator la asigurator in functie de valoarea la care este asigurata locuinta, anul constructiei, zona in care este construita aceasta, clauzele incluse in contractul de asigurare si modalitatea de plata (integral, semestrial sau trimestrial).

Riscurile acoperite – pentru a fi sigur ca ai inclus tot ceea ce este important pentru tine trebuie sa te asiguri ca anterior incheierii unui contract de asigurare beneficiezi de consultanta din partea unui broker care sa cunoasca foarte bine produsele pentru a-ti recomanda o polita in concordanta cu nevoile tale.

Riscuri acoperite

Asigurarile pentru locuinte au acoperirile impartite in 3 sectiuni – si anume asigurarea cladirii, asigurarea bunurilor din cladire si asigurarea de raspundere pentru daune produse vecinilor. Acoperirile incluse in fiecare sectiune sunt urmatoarele :

Asigurarea cladirii – cladirea se asigura la valoarea declarata de tine, dar trebuie sa ai in vedere ca aceasta valoare sa poata fi argumentata in caz de dauna, altfel pot fi probleme cu plata daunei. Riscurile incluse in acoperire sunt urmatoarele :

  • riscuri catastrofale si anume cutremur, inundatie si alunecari de teren
  • incendiu, explozii
  • vandalism
  • inundatii de la apa de conducta

Asigurarea de bunuri – este o extindere a acoperirii cladirii si acopera aceleasi riscuri, precum si riscul de furt. In categoria bunuri se incadreaza echipamente electronice si electrocaznice, bunuri personale cat si ca dotari speciale ale locuintei, astfel:

  • Echipamente electronice : echipamente multimedia, computere descktop sau laptop, aparate de fotografiat etc;
  • Electrocasnice : frigider, aragaz, aparat microunde etc;
  • Bunuri personale : articole de imbraminte, echipament sportiv etc:
  • Dotari speciale ale locuintei : parchet, tamplarie termopan, suprafete vitrate mari, centrale termice, instalatii termice neconventionale etc;

ATENTIE: in categoria bunuri nu intra obiecte de valoare gen : tablouri de colectie, bijuterii, bani, hartii de valoare etc.

Asigurarea de raspundere pentru daune produse vecinilor. In acest caz se asigura o limita a acestei raspundeti fata de vecini, uzual fiind valori de aprox 5.000 eur. Riscurile acoperite in aces caz sunt :

  • Inundatii de la apa de conducta;
  • Explozie si incendiu;
  • Distrugeri neintentionate ca urmare a efectuarii unor lucrari de reparatie.

Ce acte imi trebuie pentru a incheia o polita de asigurare a locuintei?

Pentru incheierea unei polite de asigurare a locuintei sunt necesare buletinul sau cartea de identitate a proprietarului in original sau copie precum si adresa locuintei si a bunurilor ce se doresc a fi asigurate in eventualitatea in care aceasta nu coincide cu adresa din actul de identitate.

La ce trebuie sa fii atent cand faci o asigurare?

Asigura-te ca datele ce apar pe polita sunt scrise corect – in special adresa locuintei asigurate si CNP-ul proprietarului.

De asemenea e important ca suma asigurata, prima de asigurare, perioada de valabilitate si eventual esalonarea ratelor sa fie specificate corect si complet pe polita de asigurare.

Trebuie sa verifici ca suma achitata de tine coincide cu suma specificata pe chitanta si in contractul de asigurare.

Ce fac in caz de dauna?

In caz de dauna trebuie sa ai in vedere doua categorii de actiuni. In primul rand cele necesare a fi intreprinse la constatarea daunei :

  • sa limitezi valoarea daunelor;
  • sa limitezi extinderea daunelor produse;
  • sa anunti compania de asigurare si politia daca este cazul.

A doua serie de actiuni ce trebuie intreprinse sunt actiunile necesare pentru a demara si finaliza reparatia locuintei sau recuperarea costurilor bunurilor avariate. Aceste actiuni necesare sunt:

  • comunica companiei de asigurare sau brokerului toate elementele cunoscute in acel moment;
  • contacteaza servicii pentru efectuarea reparatiilor la cladire sau dupa caz incearca sa identifici documentele de achizitie ale bunurilor avariate pentru a stabili valoarea acestora. Daca nu ai aceste documente incearca sa furnizezi cat mai multe detalii tehnice pentru a identifica echipamentele avariate/ furate;
  • comunicati toate informatiile cunoscute politei si solicitati emiterea de procese verbale cu cele constatate.

Titlu de final

Viata ta este cel mai important lucru

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Inchide aceasta notificare.

Anunta Dauna

Informatii Companie

Bear's Insurance
Florin Duta

Str. Viitorului nr.122, etaj 1
Bucuresti, Sector 2 

Contact

E-mail address:
florin.duta@ymail.com

(+4) 0723 655 558

Disponibil 9:00am - 5:00pm