Contact

(+4) 0743 333 855

Trimite-ne un email!

Detalii Contact:

Mesaj:

Mesajul a fost trimis cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Calatorie

Suma Asigurata: RON

Contact:

Calatoria

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Auto

Contact:

Detalii Autovehicol:

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Accidente

Nivel Suma: RON

Contact:

Ai folosit tutun sau produse cu nicotina in ultimele 12 luni?

Da, am folosit Nu, nu am folosit
Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Locuinta

Locuinta ta:

Contact:

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.
Asigurare CASCO

Asigurare CASCO.

CASCO iti protejezi masina de aproape orice fel de daune.

Asigurare CASCO

CASCO iti protejeaza masina de aproape orice fel de daune. Principalele riscuri pe care ar trebui sa le iei in calcul si care sunt asigurate pe o polita casco sunt: ciocniri sau coliziuni (accidente rutiere), fenomene atmosferice (furtuna, grindina etc.), incendiu, explozie, vandalism, caderi de copaci sau de alte corpuri, furtul total sau partial, patrunderea in locuri inundate (nu la orice asigurator) etc..

In cadrul unei polite casco se mai pot atasa si acoperiri pentru servicii de asistenta rutiera: cheltuieli de tractare, asistenta tehnica sau cazare de urgenta.

Cum se incheie o Asigurare CASCO

Asigurarea casco este una facultativa. Nu exista o obligatie legala, dar pentru fiecare tip de masina exista cu siguranta un produs potrivit.

Pe baza datelor tehnice ale masinii si pe baza datelor proprietarului, sistemele electronice de cotare ale companiilor de asigurari vor calcula valoarea de nou, suma asigurata si cotatia de prima, adica procentul care se aplica sumei asigurate pentru a determina prima de asigurare anuala.

Ce acte imi trebuie pentru a incheia o asigurare?

Pentru calculul unei oferte sau pentru emiterea politei sunt necesare o copie a cartii de identitate sau a talonului si buletinul sau CUI-ul persoanei asigurate.

Este esential sa stii ca aceste acte trebuie sa le ai in original in cazul unei daune, iar daca le-ai pierdut pe parcurs trebuie sa anunti compania de asigurari, de la care ai o asigurare casco imediat ce ai aflat. In caz contrar, in special la furt, risti sa nu primesti despagubirea (excludere expresa in conditiile de asigurare).

Ce acopera o asigurare casco?

Acoperirile oferite de asigurarea casco se pot imparti in 3 mari categorii si anume – acoperiri de baza, acoperiri suplimentare si acoperiri optionale.

Acoperirile de baza – sunt acele acoperiri ce sunt incluse in toate politele de asigurare de casco, indiferent de compania de asigurare ce a construit acel produs. In aceasta categorie intra urmatoarele riscuri :

 • avarii produse ca urmare a unui accident rutier;
 • avarii produse de autor necunoscut;
 • incendiu;
 • daune produse ca urmare a unui cutremur;
 • daune produse ca urmare a unei inundatii;
 • daune produse ca urmare a tentativelor de furt.

Acoperiri suplimentare – sunt acele acoperiri care in functie de tipul de asigurare achizitionat poate fi acoperit sau nu. In aceste riscuri intra :

 • riscul de furt total sau partial;
 • daune produse de ciocnirea cu animale;
 • daune intamplate pe drumuri inchise circulatiei publice sau pe drumuri forestiere;
 • avarierea jantelor sau anvelopelor fara avarierea altor elemente ale autovehiculului;
 • avarierea motorului ca urmare a patrunderii apei in sistemul de admisie aer.

Acoperirile optionale se refera practic la acoperiri ce nu sunt legate direct de protectia bunului dvs. dar sunt in stransa legatura cu acesta. Printre aceste riscuri se pot numara :

 • asigurarea de accidente a persoanelor aflate in autovehicul;
 • tractarea autovehicului pana in localitatea de resedinta sau la un service ce poate repara respectivul autovehicul;
 • serviciul de asistenta rutiera;
 • serviciul de inlocuire auto pe perioada daunei;
 • acoperirea diferentei de pret intre valoarea unei masini noi si valoarea bunului asigurat de dvs. in cazul unei daune totale– pentru autovehicule de maxim 1 an vechime;
 • asigurarea bagajelor transportate intr-o limita de maxim 15% din valoarea masinii;
 • posibiltatea de a intrerupe asigurarea pe o anumita perioada.

Elementele esentiale intr-o polita casco

Valoarea de nou – este valoarea de factura (in cazul masinilor noi) sau valoarea obtinuta dintr-un catalog specializat, utilizat in industria de asigurari: Eurotax, APIA, Schwacke, Nutz, DAT etc..

Suma asigurata – este valoarea la care iti este protejata masina pe o polita casco. Se calculeaza pornind de la valoarea de nou din care se scade un coeficient de uzura. Acesti coeficienti variaza destul de mult de la asigurator la asigurator, motiv pentru care sumele asigurate vor fi de cele mai multe ori diferite in ofertele companiilor de asigurari.

Fransiza reprezinta partea din dauna pe care o suporta beneficiarul politei de asigurare. Exista mai multe tipuri de fransize:

 • fransize la daune partiale si la dauna totala
 • fransize fixe sau procentuale (din suma asigurata sau din dauna)
 • fransize pe grupe de riscuri – avarii, furt, vandalism etc.

Atentie ! Nu tot timpul polita cu fransiza 0 este cea mai buna pentru tine ! O fransiza poate insemna de multe ori o economie certa importanta contra unei pierderi probabile pe care ti-o poti asuma. Alteori nu. Dar e important sa analizezi, pentru ca daca nu ai daune frecvent s-ar putea sa platesti mai mult inutil.

Prima de asigurare reprezinta pretul politei si este stabilita in functie de datele masinii, ale proprietarului si a clauzelor suplimentare pentru care se opteaza. Aceasta poate fi achitata integral sau in rate in conformitate cu polita de asigurare CASCO.

De fiecare data cand se plateste o despagubire, suma asigurata scade cu valoarea platita de asigurator ca despagubire. In acest caz ai nevoie de reintregirea sumei asigurate, pe care o poti obtine fie printr-o prima suplimentara fie o poti avea ca si clauza suplimentara sau beneficiu la incheierea politei.

Inspectia de risc se efectueaza de catre reprezentatul asiguratorului sau broker-ului prin intermediul caruia inchei polita CASCO. Este de preferat ca inspectia sa fie realizata in conditii bune de vizibilitate iar masina sa fie cat se poate de curata astfel incat pozele sa fie foarte clare. Eventualele daune preexistente trebuie pozate separat si specificate in raportul inspectiei de risc.

Dotarile suplimentare se pot asigura cu conditia ca proprietarul sa poata prezenta factura de achizitie pentru respectivele dotari, sau in cazul unor asiguratori aceste dotari sunt cuprinse in suma asigurata intr-o anumita limita specificata in contractul de asigurare independent de existenta facturilor de achizitie.

La ce trebuie sa fii atent cand faci o polita casco

Asigura-te ca datele de pe polita au fost scrise corect de catre cel care a incheiat polita, in special seria de sasiu si CNP/CUI ale asiguratului.

Verifica daca inspectia de risc a fost completata corect si complet, iar fotografiile atasate ei sunt clare. La momentul efectuarii inspectiei de risc masina trebuie sa fie curata, pentru ca eventualele avarii existente sa fie mentionate in inspectia de risc si pentru a evita orice alte confuzii la momentul unei daune.

Scadentele ratelor si data de expirare sa fie calculate si inscrise in polita in mod corect.

Iti recomandam ca achizitionezi o polita CASCO la pachet cu asigurarea RCA. Chiar daca sunt la termene decalate, e bine sa le ai la aceeasi companie de asigurari daca obisnuiesti sa iesi din tara, chiar si pentru cateva zile, pentru ca acest pachet iti ofera extinderea anumitor acoperiri si in afara Romaniei, in functie de asigurator.

Titlu de final

Viata ta este cel mai important lucru

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Inchide aceasta notificare.

Anunta Dauna

Informatii Companie

Bear's Insurance
Florin Duta

Str. Viitorului nr.122, etaj 1
Bucuresti, Sector 2 

Contact

E-mail:
contact@bearsinsurance.ro

(+4) 0743 333 855

Disponibil 9:00am - 5:00pm