Contact

(+4) 0743 333 855

Trimite-ne un email!

Detalii Contact:

Mesaj:

Mesajul a fost trimis cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Calatorie

Suma Asigurata: RON

Contact:

Calatoria

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Auto

Contact:

Detalii Autovehicol:

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Accidente

Nivel Suma: RON

Contact:

Ai folosit tutun sau produse cu nicotina in ultimele 12 luni?

Da, am folosit Nu, nu am folosit
Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.

Oferta Asigurare Locuinta

Locuinta ta:

Contact:

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Close this notice.
Asigurare Cargo

Asigurare Cargo.

Asigurarea marfurilor in timpul transportului.

Asigurare Cargo

Asigurarea marfurilor in timpul transportului

Asigurarea Cargo este un tip de asigurare menit sa ofere acoperire pentru transportul bunurilor, a marfii in general. Persoanele fizice sau juridice care au ca principal obiect transportul de marfa, fie el pe plan intern sau international, pot achizitiona o astfel de asigurare.

De asemenea, asigurarea Cargo ofera acoperire urmatoarelor tipuri de transport:

 • Transportul maritim
 • Transportul aerian
 • Transportul terestru

Firmele de producatori, sau societatile profilate, in special pe import-export, considera acest tip de asigurare ca fiind deosebit de eficient. Atunci cand o incarcatura foarte mare de marfa este avariata, acest lucru poate costa bani foarte multi, efectiv pierduti pentru respectivul producator sau firma.

Urmatoarele riscuri sunt acoperite prin polita de asigurare Cargo:

 • Marfa respectiva este asigurata pentru perioada transportului (impotriva avariilor sau pierderilor).
 • Exista practic trei tipuri de asigurare Cargo – tipul A, B, si C, acestea avand caracteristici diferite, grade diferite de acoperile a riscurilor.
 • Tipul A Cargo – este cea mai sigura forma de asigurare, aceasta cuprinzand cele mai multe riscuri acoperite.
 • Tipul B Cargo ofera o gama variata de riscuri acoperite, printre care se pot aminti: protectie impotriva avariilor produse de dezastrele naturale cum ar fi cutremurul, trasnetul, sau chiar si eruptiile vulcanice. Daune totale sunt oferite in cazul deteriorarii coletelor, ivite la incarcarea/descarcarea respectivului mijloc de transport. Tipul B Cargo cuprinde aceste beneficii in plus fata de ceea ce ofera Tipul C.
 • Tipul C Cargo ofera cea mai simpla forma de asigurare, si cuprinde urmatoarele riscuri: avaria bunurilor in caz de explozie sau de incendiu; acoperire in cazul in care mijlocul de transport se rastoarna, provocand astfel si distrugerea bunurilor partial sau total; avariile provocate in caz de coliziune.

Dat fiind faptul ca practic exista trei tipuri de acoperire pentru asigurarile Cargo, fiecare asigurat poate sa aleaga ceea ce i se potriveste lui. Desigur, tipul cel mai complet de acoperire, Tipul A Cargo va fi si cel mai scump. Intotdeauna trebuie sa fiti atenti, sa cititi cu mare atentie lista cu termenii si conditiile oferite de asigurator. S-ar putea ca unele lucruri sa nu fie foarte clare doar prin simpla descriere a unui produs de asigurare. Daca insa se acorda suficienta atentie tuturor documentelor pe care le primiti, veti intelege pe deplin cum functioneaza sistemul respectiv de asigurare.

O alta parte integranta si foarte importanta a asigurarilor in general, este lista de excluderi. Aici de obicei sunt prezentate acele riscuri impotriva carora asiguratorul nu ofera nici un fel de despagubire pentru daunele provocate.

De obicei, urmatoarele riscuri sunt excluse:

 • Avariile produse din cauza asiguratului (ambalarea necorespunzatoare a bunurilor/marfii, ceea ce poate provoca scugeri, alte deteriorari, etc.);
 • Atunci cand deteriorarile sunt cauzate de faptul ca asiguratul nu respecta normele prevazute de lege;
 • Atunci cand asiguratul nu respecta standardele corespunzatoare (greutate maxima admisa de mijlocul de transport respectiv, de exemplu – daca nu se respecta, autovehiculul respectiv se poate rasturna provocand deteriorarea bunurilor);
 • Avarii provocate din cauza faptului ca mijlocul de transport respectiv nu a trecut de examenul tehnic, deci nu este admisa circulatia sa;
 • Orice deteriorare sau avarie provocata din culpa proprie a asiguratului.

Titlu de final

Viata ta este cel mai important lucru

Solicitarea ta a fost trimisa cu succes. Inchide aceasta notificare.

Solicita OfertaAnunta Dauna

Informatii Companie

Bear's Insurance
Florin Duta

Str. Viitorului nr.122, etaj 1
Bucuresti, Sector 2 

Contact

E-mail:
contact@bearsinsurance.ro

(+4) 0743 333 855

Disponibil 9:00am - 5:00pm